Přírodní, vysoce kvalitní dřevěné štěpky, kombinace jabloňového a bukového dřeva ve stejném poměru, ideální pro uzení a grilování drůbeže. Díky jejich vhodnému dávkování bude proces přípravy pokrmu proveden profesionálně a hotové pokrmy získají odpovídající vůni, chuť i vzhled. Přednosti těchto štěpků ocení každý milovník lahodných uzenin a grilovaných pokrmů - najdou uplatnění v malých i velkých udírnách, také v setu s generátorem kouře. Optimální obsah vody zajišťuje snadné zapálení štěpky a efektivní tvorbu kouře.
Tříděná štěpka z 50% jabloňového a 50% bukového dřeva - určené pro použití při uzení a grilování
drůbeže. Kuřecí, kachní nebo husí pokrmy díky této štěpce získají patřičnou žádanou vůni a chuť
a také atraktivní zlatožlutou barvu.
100% přírodní jabloňové a bukové dřevo z ekologicky čistých oblastí
- Dřevěné štěpky jsou bez impregnačních a konzervačních látek a neobsahují prašné frakce.
- Umožňují vám dosáhnout profesionálních výsledků v procesu uzení a grilování.
- Poskytují vynikající vůni, chuť a vzhled upravené drůbeže.
- Vyznačují se optimálním obsahem vody – pod 11 %.
- Bezpečný, čistý, pečlivě připravený - vysoce kvalitní produkt, který splní očekávání těch nejnáročnějších
milovníků uzenin a grilovaných pokrmů.
Třída 8 (střední frakce) - dřevní štěpka je díky své velikosti 6-8 mm vhodná pro velké i malé udírny.
Množství štěpky v balení (450 g) vystačí na několik hodin uzení (v závislosti na použitém zařízení) -
bez obav, že dojdou při přípravě vašich oblíbených pokrmů.
Jak štěpku používat:
Grilování: Kolem žhnoucího dřevěného uhlí položte dvoucentimetrovou vrstvu dřevěných
třísek – nepokládejte je přímo na oheň, protože se okamžitě rozhoří. Pro co nejhospodárnější využití dřevní
štěpky je možné je mírně navlhčit vodou, což usnadní tvorbu většího množství kouře. Zakryjte gril víkem
ihned po umístění jídla na gril. Doba grilování - od 10 do 30 minut (v závislosti na velikosti a druhu
připravovaného masa).
Uzení: Podle typu udírny, kterou máte, umístěte štěpky do generátoru kouře nebo do samotné
udírny - na místo k tomu určené, případně do topeniště - kolem žhnoucího dřeva.
Dřevní štěpka ideální pro použití v generátoru kouře. Použití takového generátoru kouře zajišťuje nejprofesionálnější
výsledky - produkty s vynikající chutí, vůní a barvou.
Upozornění: Udírna a gril by měly být obsluhovány pouze dospělými osobami při dodržení
pravidel požární bezpečnosti a po přečtení návodu k obsluze daného zařízení a doporučení ohledně použití
dřevní štěpky. Při zapalování dřevěných štěpků a jejich přidávání za provozu grilu, udírny nebo generátoru
kouře buďte opatrní, abyste předešli možnému popálení. Ujistěte se, že děti a domácí zvířata nemají přístup
k vyhřívaným zařízením.
Dřevěné štěpky by měly být skladovány na suchém a chladném místě.