Štěpka namíchaná z 50% Olše a 50% Buk. Olše i buk jsou všestranným dřevem vhodným pro uzení všech druhů masa a ryb. Štěpky z olše produkují jemný kouř, který dává uzeným a grilovaným produktům tmavě žluto-hnědou barvu a jedinečné aroma. Buk poskytuje produktům jasnou zlatou barvu. Tato směs olše a buku je ideální pro bezproblémové uzení i pro začátečníky. Vlastnosti udící štěpky: frakce 02, tj. frakce o rozměrech cca 1 - 3 mm, čisté a dobře odprášené, důkladně roztříděné, bez plísní a hub, výhodné balení obsahuje 2 litry štěpky, což by mělo vystačit na cca 6-8 hodin uzení.
Skladujte na suchém a chladném místě.Skvěle se hodí pro tradiční udírny s topeništěm a pro elektrické udírny s vyvíječem kouře, např. Borniak, Dymbox.