Přírodní, vysoce kvalitní dřevěné štěpky, kombinace olšového a bukového dřeva v poměru 70:30 je ideální pro uzení
a grilování vepřového masa. Díky jejich vhodnému dávkování bude proces přípravy pokrmu proveden profesionálně
a hotové pokrmy získají odpovídající vůni, chuť i vzhled. Přednosti těchto štěpků ocení každý milovník
lahodných uzenin a grilovaných pokrmů - najdou uplatnění v malých i velkých udírnách, také v setu s generátorem
kouře. Optimální obsah vody zajišťuje snadné zapálení štěpky a efektivní tvorbu kouře.
Tříděná štěpka z 70% olšového a 30% bukového dřeva - určené pro použití při uzení
a grilování vepřového masa.
100% přírodní olšové a bukové dřevo z ekologicky čistých oblastí
- Dřevěné štěpky jsou bez impregnačních a konzervačních látek a neobsahují prašné frakce.
- Umožňují vám dosáhnout profesionálních výsledků v procesu uzení a grilování.
- Poskytují vynikající vůni, chuť a vzhled připravovaného vepřového masa - šunky, steaky, vepřová krkovice,
žebra atd.
- Vyznačují se optimálním obsahem vody – pod 11 %.
- Bezpečný, čistý, pečlivě připravený - vysoce kvalitní produkt, který splní očekávání těch nejnáročnějších
milovníků uzenin a grilovaných pokrmů.
Třída 2 (jemná frakce) - dřevní štěpka je díky své velikosti 1-2 mm vhodná pro použití v generátorech
kouře se šnekovým podavačem (udírny Borniak).
Množství štěpky v balení (450 g) vystačí na několik hodin uzení (v závislosti na použitém zařízení) -
bez obav, že dojdou při přípravě vašich oblíbených pokrmů.
Jak štěpku používat:
Grilování: Kolem žhnoucího dřevěného uhlí položte dvoucentimetrovou vrstvu dřevěných
třísek – nepokládejte je přímo na oheň, protože se okamžitě rozhoří. Pro co nejhospodárnější využití dřevní
štěpky je možné je mírně navlhčit vodou, což usnadní tvorbu většího množství kouře. Zakryjte gril víkem
ihned po umístění jídla na gril. Doba grilování - od 10 do 30 minut (v závislosti na velikosti a druhu
připravovaného masa).
Uzení: Podle typu udírny, kterou máte, umístěte štěpky do generátoru kouře nebo do samotné
udírny - na místo k tomu určené, případně do topeniště - kolem žhnoucího dřeva.
Dřevní štěpka ideální pro použití v generátoru kouře. Použití takového generátoru kouře zajišťuje nejprofesionálnější
výsledky - produkty s vynikající chutí, vůní a barvou.
Upozornění: Udírna a gril by měly být obsluhovány pouze dospělými osobami při dodržení
pravidel požární bezpečnosti a po přečtení návodu k obsluze daného zařízení a doporučení ohledně použití
dřevní štěpky. Při zapalování dřevěných štěpků a jejich přidávání za provozu grilu, udírny nebo generátoru
kouře buďte opatrní, abyste předešli možnému popálení. Ujistěte se, že děti a domácí zvířata nemají přístup
k vyhřívaným zařízením.
Dřevěné štěpky by měly být skladovány na suchém a chladném místě.