BROWIN nakládací sůl na Žiwiecké klobásy, 115g
Nakládací sůl pro klobásu Żywiec je nenahraditelným pomocníkem při výrobě domácího, lahodného a zdravého masa. Výrobek je ideální pro přípravu dušených a uzených klobás, včetně slavné klobásy Żywiec. Použitím naší směsi si vaše produkty zachovají svou barvu, lahodnou chuť a extrémně aromatickou vůni. Důležité je, že domácí produkty budou mikrobiologicky stabilní – budou chráněny proti rozvoji mikroorganismů a zůstanou déle čerstvé. Jedno balení 115g nakládací soli na klobásu Żywiec vystačí na přípravu až 5 kg masa. Rychlá a jednoduchá příprava - pro přípravu aromatických klobás stačí mleté maso smíchat s obsahem balení a trochou vody a poté nechat uležet. Složení: nejodidovaná sůl, koření [černý pepř (13%), granulovaný česnek (13%), bylinkový pepř, nové koření], dusitan sodný. Recept na 5 kg klobásy Żywiec: 1 kg vepřové krkovičky 2 kg plecko 1 kg šunkového masa 0,8 kg hovězího masa 0,5 kg slaniny 1 balení nakládací sůl na klobásu Żywiec Příprava: Maso bez blan a tuku umelte přes 12mm síto. Hovězí maso a slaninu umelte přes nejjemnější síto kuchyňského robota. Hovězí maso zvlášť hněteme s 0,5 l studené vody, dokud nezískáte bílou kaši. Zbylé maso promelte přes síto o velikosti ok 8-10 mm. Všechno maso promícháme, přidáme obsah sáčku nakládací soli a velmi dobře prohněteme. Kolagenová střívka namočte, naplňte je pevně směsí a dejte alespoň na 8 hodin odležet při pokojové teplotě, aby se maso dobře vysušilo a usadilo (můžete použít studený ventilátor). Připravené klobásy udíme při teplotě 50-60°C asi 3 hodiny, poté opaříme vložením masa do vody o teplotě 75-80°C. Vařte, dokud teplota uvnitř klobásy nedosáhne 68°C. Proces uzení lze vynechat a klobásy lze opařit ihned poté, co maso uschne a usadí se uvnitř střívka.
celý popis
Martin Špalek
605 246 096
Rychlá a jednoduchá příprava - pro přípravu aromatických klobás stačí mleté maso smíchat s obsahem balení a trochou vody a poté nechat uležet.
Složení: nejodidovaná sůl, koření [černý pepř (13%), granulovaný česnek (13%), bylinkový pepř, nové koření], dusitan sodný.
Recept na 5 kg klobásy Żywiec:
1 kg vepřové krkovičky
2 kg plecko
1 kg šunkového masa
0,8 kg hovězího masa
0,5 kg slaniny
1 balení nakládací sůl na klobásu Żywiec
Příprava: Maso bez blan a tuku umelte přes 12mm síto. Hovězí maso a slaninu umelte přes nejjemnější síto kuchyňského robota. Hovězí maso zvlášť hněteme s 0,5 l studené vody, dokud nezískáte bílou kaši. Zbylé maso promelte přes síto o velikosti ok 8-10 mm. Všechno maso promícháme, přidáme obsah sáčku nakládací soli a velmi dobře prohněteme. Kolagenová střívka namočte, naplňte je pevně směsí a dejte alespoň na 8 hodin odležet při pokojové teplotě, aby se maso dobře vysušilo a usadilo (můžete použít studený ventilátor). Připravené klobásy udíme při teplotě 50-60°C asi 3 hodiny, poté opaříme vložením masa do vody o teplotě 75-80°C. Vařte, dokud teplota uvnitř klobásy nedosáhne 68°C. Proces uzení lze vynechat a klobásy lze opařit ihned poté, co maso uschne a usadí se uvnitř střívka.
Kod produktu | 410028 |
Záruka | 2 |
Země původu | Polsko |
Značka | Browin |
Hmotnost v g (objem v ml) | 115 g |
Jednotková cena za 100 g | 60,0 Kč |