BROWIN Vit-C nakládací sůl, 400g
Domácí uzeniny jsou výjimečně chutné a většinou mizí ze stolu během mrknutí oka. Při tvorbě nových receptur a chuťových kompozic bychom neměli zapomínat na volbu vhodného způsobu uchování masných výrobků, protože si je díky tomu můžeme déle vychutnávat a konzumovat je zdravotně nezávadným způsobem. Jednou z takových účinných metod konzervace je použití konzervační soli. Jaké jsou největší výhody jeho používání? Zachovává mikrobiologickou bezpečnost - chrání Vaše speciality před rozvojem nežádoucích mikroorganismů. Zvýrazňuje přirozenou barvu masných výrobků - své výrobky můžete snadno a účinně chránit před ztrátou přirozené červenorůžové barvy. Pro suché i mokré nakládání – zvolíte nejvhodnější způsob konzervace masa. Snadné použití - jednoduché a rychlé na přípravu. Zdravotně nezávadný - výrobek splňuje všechny bezpečnostní normy. Složení: nejodidovaná sůl, protispékavá látka: E536, dusitan sodný, antioxidant: askorbát sodný (0,3 %) Co je konzervační sůl, známá také jako nakládací nebo nakládací sůl? Nejde o nic jiného, než o směs nejodované odpařené kuchyňské soli a dusitanu sodného (dusitanu), v našem produktu obohaceném o askorbát sodný (vitamín C). Nakládací sůl chrání maso před ztrátou jeho přirozené červenorůžové barvy a především chrání výrobky před rozvojem nežádoucích mikroorganismů, především botulotoxinů. Přídavek antioxidantu snižuje množství zbytkových dusitanů a účinně omezuje tvorbu nitrosaminů. Urychluje přeměnu dusitanů na oxid dusnatý, zlepšuje barvu masných výrobků. Je to také výborný stabilizátor. Použití nakládací soli také umožní další zpracování masa, např. uzení, sušení a zrání. Jak používat při přípravě 1 kg masa: Mokré nakládání: 58-65 g nakládací soli nasypte do 1 litru studené vody, přidejte 4 g cukru a oblíbené koření. Maso marinujte v marinádě 7-14 dní v lednici. Suché nakládání kousků masa: maso potřete s 18-25 g nakládací soli a oblíbeným kořením. Necháme 3-7 dní v chladničce zrát (tloušťka masa 1 cm - 1 den zrání). Suché nakládání masa na klobásy: na 1 kg mletého masa přidejte 13-17 g nakládací soli a oblíbené koření. Hotovou směs nechte 1 den v lednici.
celý popis
Martin Špalek
605 246 096
Jaké jsou největší výhody jeho používání?
Zachovává mikrobiologickou bezpečnost - chrání Vaše speciality před rozvojem nežádoucích mikroorganismů.
Zvýrazňuje přirozenou barvu masných výrobků - své výrobky můžete snadno a účinně chránit před ztrátou přirozené červenorůžové barvy.
Pro suché i mokré nakládání – zvolíte nejvhodnější způsob konzervace masa.
Snadné použití - jednoduché a rychlé na přípravu.
Zdravotně nezávadný - výrobek splňuje všechny bezpečnostní normy.
Složení: nejodidovaná sůl, protispékavá látka: E536, dusitan sodný, antioxidant: askorbát sodný (0,3 %)
Co je konzervační sůl, známá také jako nakládací nebo nakládací sůl? Nejde o nic jiného, než o směs nejodované odpařené kuchyňské soli a dusitanu sodného (dusitanu), v našem produktu obohaceném o askorbát sodný (vitamín C). Nakládací sůl chrání maso před ztrátou jeho přirozené červenorůžové barvy a především chrání výrobky před rozvojem nežádoucích mikroorganismů, především botulotoxinů. Přídavek antioxidantu snižuje množství zbytkových dusitanů a účinně omezuje tvorbu nitrosaminů. Urychluje přeměnu dusitanů na oxid dusnatý, zlepšuje barvu masných výrobků. Je to také výborný stabilizátor. Použití nakládací soli také umožní další zpracování masa, např. uzení, sušení a zrání.
Jak používat při přípravě 1 kg masa:
Mokré nakládání: 58-65 g nakládací soli nasypte do 1 litru studené vody, přidejte 4 g cukru a oblíbené koření. Maso marinujte v marinádě 7-14 dní v lednici.
Suché nakládání kousků masa: maso potřete s 18-25 g nakládací soli a oblíbeným kořením. Necháme 3-7 dní v chladničce zrát (tloušťka masa 1 cm - 1 den zrání).
Suché nakládání masa na klobásy: na 1 kg mletého masa přidejte 13-17 g nakládací soli a oblíbené koření. Hotovou směs nechte 1 den v lednici.
Kod produktu | 410020 |
Záruka | 2 |
Země původu | Polsko |
Značka | Browin |
Hmotnost v g (objem v ml) | 400 g |
Jednotková cena za 100 g | 12,2 Kč |